zondag 23 december 2012

Nieuwe portal Gender Based Violence gepresenteerd

 
EIGE, het European Institute for Gender Equality, heeft de afgelopen twee jaar gewerkt aan een portal over Gender Based Violence. Deze website, www.eige.europa.eu/rdc, is sinds dit najaar operationeel. De portal is bedoeld voor beleidsmakers en deskundigen op gebied van geweld.
Aletta E-Quality, kennisinstituut voor emancipatie en vrouwengeschiedenis in Amsterdam, heeft aan de bakermat van deze portal gestaan en speelt een belangrijke rol bij het verzamelen van de benodigde informatie. De online portal op het gebied van gender based violence (gender gerelateerd geweld) bevat meer dan 26.000 referenties, waaronder beleidsdocumenten, boeken, artikelen en databases. De bronnen zijn in verschillende talen beschikbaar (onder andere Engels, Frans, Duits, Zweeds en Nederlands) en eenvoudig te doorzoeken via een zoekfunctie. De portal is via onderstaand webadres te bezoeken.

www.eige.europa.eu/rdc


De collecties (op het gebied van geweld) van de volgende bibliotheken zijn opgenomen:


● Aletta E-Quality, Kennisinstituut voor emancipatie en vrouwengeschiedenis, Amsterdam, Nederland


● Amazone, Resource centre for Equality between Women and Men, Brussel, België


● Cid Femmes, Centre d’information et de documentation des femmes, Luxemburg


● Gender studies Library at Humboldt University, Berlijn, Duitslan


● Kvinnsam, National resource library on Genderstudies, Götenburg, Zweden


● EIGE RDC, Resource & Documentation Centre, Vilnius, Litouwen Aletta E-Quality en EIGE willen in 2013 de portal uitbreiden naar andere thema’s over vrouwen- en Genderzaken. Naast bovenstaande partners worden ook andere (vrouwen/gender) bibliotheken hierbij betrokken.

Bovenstaand bericht bereikte ons via de nieuwsbrief van ATGENDER.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten