maandag 3 december 2012

Failliet van de multiculturele samenleving? - studiedag

zaterdag 8 december van 13u-16u, Intercultureel Vrouwencentrum Antwerpen 

De multiculturele samenleving zou failliet zijn, tijd voor iets anders. Tijd voor wat? Werkt die multiculturele samenleving echt niet? En als er haperingen zijn, waar ligt dan de oorzaak: aan te grote culturele verschillen, aan botsingen tussen uiteenlopende godsdienstige gevoeligheden, aan onderliggende sociaal-economische discriminatie of aan een (te) trage aanpassing van grote instituten aan een multiculturele werkelijkheid? De organisatoren willen enkele vragen stellen bij dat zogezegde failliet van de multiculturele samenleving.

Er kan nog steeds ingeschreven worden via projecten@masereelfonds.be, 09/225 38 53 of Masereelfonds, Kazernestraat 33, 1000 Brussel. 


Keynote-spreker is de Nederlandse journalist en publicist Frans Verhagen. In zijn boek “Hoezo mislukt? De nuchtere feiten over de integratie in Nederland” spreekt hij het doemdenken over het multiculturele samenleven in Nederland tegen. Dezelfde oefening doet hij op uitnodiging van de organisatoren voor België.

Deskundigen zoals Ico Maly, Frederic Fioré, Pascal De Decker, Ward Nouwen, Orhan Agirdag, Sofie De Spiegeleer, Reinhilde Pulinx en Nele Spaas begeleiden dan de zes werkgroepen, die gegroepeerd zijn rond de thema’s arbeid, onderwijs en samenleving.

Na een afsluitende plenaire zitting wordt de deelnemers een geanimeerde receptie aangeboden.

Deze studiedag is een initiatief van het Masereelfonds, i.s.m. Intercultureel Vrouwencentrum,  Cdf vzw, Hand in Hand en KifKif. Op aanvraag is er gratis opvang voor kinderen van 4 tot 12 jaar.

 
Intercultureel Vrouwencentrum
Paleisstraat 39, 2018 Antwerpen
zat, 08/12/2012 - 13:00
Bus 22-25-26: bushalte Anselmostraat; bus 292-50-50B: bushalte Amerikalei;  tram 12-24: tramhalte Amerikalei; bus 23: halte Paleisstraat
Deelname in de onkosten bedraagt respectievelijk 6 of 9 euro.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten