dinsdag 19 februari 2013

Internationale vrouwendag in het Europees Parlement

 


"Op 6 maart organiseert het Europees Parlement, in het kader van de internationale vrouwendag, de vertoning van de film "Louise Wimmer" van Cyril MENNEGUN. 

"Louise Wimmer" was een van de tien films die geselectioneerd werd voor de Lux-fimprijs 2012 van het Europees Parlement. De film is in originele versie (Fr) met Nederlandse en Engelse ondertitels. De film gaat over de strijd van een vrouw, Louise Wimmer, tegen uitsluiting en voor een nieuw begin.

De regisseur Cyril MENNEGUN is op de vertoning aanwezig. Na de vertoning neemt hij deel aan een debat "Hoe vrouwen antwoorden op de crisis!" met een lid van de commissie rechten van de vrouw en gendergelijkheid van het Parlement en met Linda STRUELENS van EVA vzw, in het Brusselse actief in het middenveld. Journaliste Chantal ISTACE animeert het debat. Er is vertolking in het Nederlands, Frans en Engels voorzien.

Aanvang om 18.30 uur in het Europees Parlement te Brussel (inkom gebouw Josef Antall op de Esplanade van het Parlement, bereikbaar via het Luxemburgplein) (zie plan in PDF).

De inkom is gratis, maar inschrijving is verplicht ten laatste op 1 maart. Dit kan eenvoudig via volgende link : www.europarl.europa.eu/wd2013 "
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten