dinsdag 26 februari 2013

'Genderstudies: een genre apart?' & 'Une après-midi fabuleuse'

 
 
 
"Op 17 en 18 oktober 2013 nodigt Sophia, het Belgisch netwerk voor genderstudies, iedereen uit op haar derde overzichtscolloquium 'Genderstudies: een genre apart? Een stand van zaken.' Net zoals in 2005 en 2009 heeft dit colloquium de opzet om actueel werk en debatten uit het Belgisch academisch milieu en middenveld te presenteren.
 
We verwelkomen bijdragen van zeer uiteenlopende aard. Onderwerpen kunnen variëren van empirisch onderzoek met betrekking tot vrouwen of gender over feministische theorievorming en historische research tot de ontwikkeling van methodologische of pedagogische benaderingen: onderzoek uit alle wetenschappelijke disciplines en maatschappelijke domeinen kan relevant zijn. We verwelkomen eveneens inter- en transdisciplinair werk.

Wil je meer weten? Neem een kijkje op www.sophia.be of download de call for papers (pdf).

In het kader van dit colloquium organiseren wij op vrijdag 18 oktober 2013 tussen 14u en 17u ook een eerbetoon aan filosofe, schrijfster en feministe Françoise Collin. Op voorhand zullen twee seminaries plaatsvinden waarin de bijdragen aan deze "après-midi fabuleuse" vorm gegeven worden. Het eerste seminarie gaat door op maandag 11 maart 2013 en snijdt het thema feminisme aan. Hiervoor vertrekken we vanuit tekstfragmenten over sekseverschillen en transmissie. Het tweede seminarie gaat door op 22 april 2013 en onderzoekt het onderwerp creatie. Deze keer baseren we ons op Collins werk over de kunst van vrouwen en het symbolische veld. Opgelet! De voertaal van beide seminaries is het Frans.

Deze bijeenkomsten zijn toegankelijk voor iedereen die zich het gedachtegoed van Collin eigen wil maken. De enige voorwaarde is dat men de uitgekozen artikels op voorhand leest. Wil je deelnemen aan één of twee seminaries? Neem dan contact op met Anaïs Van Ertvelde. Zij zal je de te lezen artikels bezorgen.
 
Download de call for participation (pdf).
Inschrijven verplicht: anais@sophia.be of +32 2 229 38 69 "

Geen opmerkingen:

Een reactie posten