dinsdag 8 oktober 2013

Genderstudies: een genre apart? Een stand van zaken (Sophia colloquium 2013)Onderstaande uitnodiging werd overgenomen van de website van Sophia.

Sophia, het Belgisch netwerk voor genderstudies, nodigt u van harte uit op het colloquium Genderstudies: een genre apart? Een stand van zaken dat op 17 en 18 oktober 2013 doorgaat in Amazone, Brussel.

Dit colloquium wil de contacten verstevigen tussen iedereen die in België bijdraagt tot de kennisproductie in het domein van genderstudies: mensen actief in het middenveld, aan de universiteit, in het beleid, binnen
het activisme of in de kunstwereld.
 
Gedurende twee dagen presenteren genderonderzoek-st-ers hun meest recente werk in de panelsessies. Hier krijg je een overzicht van opkomende thematieken, nieuwe ontwikkelingen in bepaalde disciplines en belangrijke debatten die hebben plaats gehad sinds het laatste Sophia colloquium in 2009.
 
Op donderdagavond 17 oktober staan op het programma: de keynote Transgendering the Matrix van prof. Sally Hines (University of Leeds) over de intersecties tussen gender, sekse en seksualiteit, een receptie en een performance van Les Drag Kings de Bruxelles.
 
Op vrijdag 18 oktober zijn een Après-midi fabuleuse, een hommage aan de Belgische feministe en filosofe Françoise Collin, en een feministische verkenningsmars van de wijk georganiseerd door vzw Garance gepland.

Klik hier voor het programma.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten