woensdag 10 oktober 2012

DeWereldMorgen.be zoekt enthousiaste medewerk(st)ers!


 
Voor de week van het andere f-woord: feminisme
zijn we op zoek naar enthousiaste medewerkers die artikels willen schrijven en foto- of videoreportages willen realiseren. Ook vrijwilligers die willen meedenken en tips kunnen geven zijn meer dan welkom.

Seksisme op straat, op de festivalweide, op de werkvloer en in de media komt wereldwijd voor en wordt uitgelokt door verschillende individuen, ongeacht hun culturele achtergrond of sociale status. Seksuele intimidatie is geen moslimprobleem, gendernormering is terug in de opmars en in België is één op vijf vrouwen slachtoffer van seksueel geweld. In één geval op 5 is de partner de dader.


Hoogtijd dus voor de week van het feminisme.
In de aanloop van de Internationale Vrouwendag op 8 maart wil DewereldMorgen.be een week lang artikels publiceren over feminisme (zijn feministes oudere, mannenhatende, altijd klagende, tuinbroekvrouwen; wie zijn de feministische rolmodellen van vandaag??), seksuele intimidatie en geweld, gendernormering, best practices om de genderkloof te dichten, enz? Een aantal sterke artikels zullen we ook publiceren in een éénmalige editie van het 'andere (vrouwen)magazine'.

Wil je ons daarbij helpen, laat dan snel iets weten. Het eerste brainstormmoment vindt plaats op donderdagavond 8/11, om 19:30 in de Vooruit, te Gent.


greet@dewereldmorgen.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten